Sla navigatie over

Liberaal Vuur: Bezoek tewerkstellingsproject in Molenbeek

Zo goed als nergens in ons land is de kloof tussen arbeidsmarkt en werkzoekenden zo groot als in Sint-Jans-Molenbeek. Dat terwijl het vinden van een job nét de sleutel is tot integratie en persoonlijke groei. De maatschappelijke en persoonlijke drempels waarmee werkzoekenden geconfronteerd worden, dié moeten we wegnemen.  

In het kader van de vernieuwingsoperatie Liberaal Vuur organiseert staatssecretaris Eva De Bleeker een rondleiding en kennismaking met Atelier Groot Eiland. Deze Nederlandstalige organisatie biedt arbeid, vooropleiding en werkervaring aan in ateliers om de nodige vaardigheden te ontwikkelen richting arbeidsmarkt. En dat allemaal in heel uiteenlopende sectoren: van schrijnwerkerij over horeca tot stadslandbouw.  Duurzaamheid, sociaal ondernemen en een economisch realistisch businessmodel staan daarbij centraal. Met succes, ongeveer 4 van de 5 medewerkers kan na hun traject bij Atelier Groot Eiland terecht bij een Brusselse ondernemer, voornamelijk in de horecasector.  

Tijdens de rondleiding krijgen we een kijkje in hun eigen stadslandbouwproject, het schrijnwerkerij-atelier, de bio-winkel en verschillende horecazaken. Directeur Tom De Deurwaerder vertelt hoe de organisatie haar medewerkers begeleidt richting een duurzame tewerkstelling.  

Na de rondleiding kan wie wil nog genieten van een viergangen menu in restaurant Belmundo in de gerenoveerde brouwerij van BelVue.  

PROGRAMMA 

18u45 Onthaal
19u00 Introductie Eva De Bleeker  
19u05

Toelichting werking Atelier Groot Eiland door directeur Tom De Deurwaerder + rondleiding verschillende atelier. 

20u00 Einde

Mogelijkheid tot Diner in restaurant Belmundo  

Amuses – voorgerecht – hoofdgerecht – dessert (23€)  

Voor wie wil, is er een begeleide wandeling van M34 naar Restaurant Belmundo, langs de Dansaertwijk en de Henegouwenkaai. Zowel in het doorgaan als terugkeren. Vertrek om 18u aan de Melsenstraat 34. 

Wanneer
13 mei 2022
19:00 PM - 20:30 PM

Ja, ik kom naar het bezoek!

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder