Sla navigatie over

Luister naar de podcast

Podcasts Congres 3: Vrijheid vandaag en morgen

Aflevering 9 - Vrijheid vandaag en morgen: Deel 2

"Godsdienstoorlogen en ongelooflijk veel ellende. Dat krijg je wanneer je religie boven burgerschap plaatst." Vrijheid, religie, terrorisme, corona, Machiavelli, etc. Dat alles en meer in deel 2 van onze podcast over vrijheid met Tinneke Beeckman en Marianne Verhaert.Aflevering 8 - Vrijheid vandaag en morgen: Deel 1

Kan je nog zeggen wat je wil? Is het evenwicht tussen vrijheid en veiligheid uit balans? Hoe stoppen we de betutteling en regeldrift van overheden? En kan je hier echt zijn wie en leven zoals je wil? In de eerste van drie podcasts heeft Johan Op de Beeck het over de vrijheid van meningsuiting en fake news.Podcasts Congres 2: Vooruitgaan in een moderne economie

Aflevering 7 - Ondernemen

Ondernemerschap vormt de basis van onze welvaart. Helaas ervaren veel ondernemers nog obstakels wanneer ze hun kans willen wagen als zelfstandige. Hoe werken we deze weg en zorgen we ervoor dat ondernemen meer respect en kansen krijgt? Daarover spreken we deze aflevering met de Beste Werkgever van Europa, Wouter Torfs.


Aflevering 6 - Werken

Een goede job is essentieel om vrij te zijn en vooruit te gaan in het leven. Maar hoe zorgen we ervoor dat meer mensen aan de slag gaan? Dat iedereen die werkt ook genoeg overhoudt om goed te leven? Daar spreken we over met arbeidsexpert, socioloog en opiniemaker Jan Denys.


Aflevering 5 - Wonen

Een eigen woning, een leuke plek onder de zon. Het is de droom van velen, of je nu huurt of koopt. Maar hoe zorgen we voor voldoende betaalbare en duurzame woningen? Geen betere gast dan Erik Wieërs, de Vlaamse Bouwmeester, om deze uitdaging te bespreken.     

Podcasts Congres 1: Sterkere democratie, efficiënter land

Aflevering 4 - Sterkere democratie, efficiënter land

Meer dan 1400 mensen gaven via onze enquête hun mening over onze staatsstructuur, democratische vernieuwing en lokale democratie. In deze aflevering bespreken onze drie congrestrekkers Stephanie D’Hose, Willem-Frederik Schiltz en Francesco Vanderjeugd de meest opvallende en interessante bevindingen uit deze bevraging. Ze blikken ook vooruit naar het eerste Liberaal Vuur-congres op zaterdag 23 april in de Kinepolis Gent.


Aflevering 3 - Politieke vernieuwing

“Een pleidooi voor politieke renovatie." Christophe Convent is de derde gast van onze podcast. Hij is de secretaris-generaal van DPG Media en pende al radicale ideeën neer om ons politiek systeem te hervormen, bijvoorbeeld met een meerderheidskiesstelsel en correctieve referenda. Meer dan genoeg voer dus voor een interessant gesprek met onze hosts, Goedele Liekens en Maurits Vande Reyde.


Aflevering 2 - Burgerparticipatie

“Onze democratie draait vandaag nog op MS-DOS.” Duizendpoot David Van Reybrouck denkt al jaren na over de versterking van onze democratie en in het bijzonder burgerparticipatie. Hij is dus dé ideale gast voor onze podcast met hosts Stephanie D’Hose en Frank Dewael.


Aflevering 1 - Staatshervorming

“Als Patrick Dewael spreekt, dan wordt er geluisterd.” Daarom is Kamerlid en burgemeester van Tongeren te gast bij Goedele Liekens en Maurits Vande Reyde in de eerste aflevering van Liberaal Vuur: de podcast.

Het onderwerp? Staatshervorming. En vooral hoe we onze overheid efficiënter kunnen laten werken.

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder